De Linker Wang

‘Uitkeringen zijn gewoon te laag’

Al tien jaar lang staat Henk Baars – manager bij maatschappelijke organisatie Stek Den Haag – elke dinsdag van de maand op het Plein in Den Haag te protesteren tegen de armoede in Nederland. Zijn conclusie is dat de uitkeringen omhoog moeten.
Kabinetsmaatregelen hebben voor mensen aan onderkant perverse gevolgen – juni 2016

‘CDA voert neoliberale koers’

‘Een luis in de pels van het CDA’. Zo wordt de Basisgroep Sociale Zekerheid van deze partij wel eens omschreven. Voorzitter Arend Jansen hamert al jaren op een socialer economisch beleid van zijn partij.
‘Ze weten niet wat er leeft aan de onderkant van de samenleving’

De geestkracht van die Nazarener

Een persoonlijk verhaal als Uitsmijter in het oktobernummer van De Linker Wang, waarvan ik twee jaar eindredacteur was.
De zachte krachten zullen zeker winnen – in ’t eind – oktober 2015

Spiritualiteit van de verdraagzaamheid

In het julinummer van De Linker Wang zegt theoloog Tom Mikkers van de Remonstrantse Broederschap dat mensen die ‘minder, minder, minder’ roepen niet weggezet moeten worden als foute mensen met angst voor vreemdelingen. Hij pleit voor dialoog en bouwen van bruggen.
“Dicht die gapende kloof” – juli 2015

Ambassadeur van de daklozen

Een bijzondere man: Gerard van der Zandt, jaren dakloos geweest, maar nu laat hij instanties, politici en studenten de plekken zien waar daklozen komen.
Op de pier kun je gerust -12 aan – december 2014

Stadsklooster Den Haag: met open blik naar de wereld

Broeder Frans Wils is een van de drijvende krachten achter het Stadsklooster in Den Haag. In de knusse tuin spreekt Wils over de Broeders van Maastricht, zijn levensvisie en de inzet van het Stadsklooster voor een leefbare stad en wereld.
Frans Wils: wie geeft, ontvangt ook – mei 2014

Tjitske Siderius keus voor de SP

Toch een opvallende keus: Tjitske Siderius kiest als gereformeerd-vrijgemaakte voor de SP. In het interview met mij geeft ze een toelichting.
Bij onrecht ga ik helemaal los – mei 2014

Edy Korthals Altes ongebroken idealistisch

Al ziet hij wat slechter, geestelijk ongebroken. Hoe een droom het leven van de oud-ambassadeur op de kop zette. Hij vertelt er graag over.
Ga door met de goede strijd – maart 2014

Interview met ‘De planteneter’ Boele Ytsma

Van predikant tot planteneter. Dat is in het kort de gang die voormalig pastor en predikant Boele Ytsma heeft gemaakt. Inmiddels gelooft hij heilig in een 100% plantaardig eetpatroon.
Voor jezelf…en een betere wereld – december 2013

CDA-prominent Willem Aantjes over samenwerking met PVV

Hij is kritisch CDA-lid, maar loyaal aan de partij. Toch vindt hij dat het CDA had moeten toegeven dat samenwerking met de PVV de verkeerde keuze was.
Geef toch toe: keuze voor PVV was vergissing december 2012