CNV

‘Internationale solidariteit is een prachtig werkterrein’

CNV sluit niet alleen cao’s af, maar heeft ook een internationale roeping. Ik interviewde Marit Maij, de nieuwe directeur van CNV Internationaal.
Vrouwen in kledingfabrieken weerbaarder maken – januari 2020

Pensioenakkoord biedt generatieconsensus

Het duurde lang, maar ook hier geldt: onder druk wordt alles vloeibaar. Er is een nieuw pensioenakkoord bereikt tussen kabinet, vakbonden en werkgevers. Volgens voorzitter Semih Eski van CNV Jongeren is het een “evenwichtig akkoord tussen jong en oud”
“Lasten en lusten eerlijk over generaties verdeeld”- september 2019

Groepswonen hét middel tegen eenzaamheid?

Misschien zijn we over enkele jaren gewend aan termen als kangoeroewoningen waar verschillende generaties in één huis wonen. Yvonne Witter van Aedes – vereniging van woningbouworganisaties – is in haar eigen woonplaats betrokken bij de oprichting van een woongemeenschap. Een belangrijk nieuw thema voor vakbond CNV.
Omzien naar elkaar, veiligheid en geborgenheid – april 2019

CNV Senioren werken samen in de regio

“Zou het niet mooi zijn als alle senioren van zowel CNV Connectief als CNV Vakmensen lokaal, regionaal en misschien ook wel landelijk samen activiteiten zouden organiseren voor de seniorenleden van het CNV?” In Overijssel gebeurde het. Andries de Maaker, Kees Koers en Koos Wijkhuijs vertellen hun verhaal.
Eén programmaboekje voor alle senioren in Overijssel – maart 2018

Jong en oud richten pensioenplatform op

In het interview voor de CNV-seniorenkrant hebben Jerôme Schelling (gepensioneerd onderwijzer) en Semi Eski (voorzitter CNV Jongeren) veel begrip voor elkaar als het om be belangen gaat van jong en oud. Opmerkelijk als je alle berichten in de krant leest over de “clash tussen generaties”.
Onze werelden liggen echt niet zo ver uit elkaar – september 2017

Extra les voor slimme leerlingen op Escamp University

Het is in de Haagse wijken Schilderswijk en Escamp een groot succes. Slimme leerlingen van de hoogste klassen van de basisschool krijgen op zaterdag extra lessen. Om straks nog sterker te staan als ze naar de middelbare school gaan. Ik maakte op de Escamp University een reportage in opdracht van het Schooljournaal (CNV Onderwijs).
‘We gaan hier tot het uiterste – juni 2016

Geen leuke baan? Neem ontslag!

We zitten volgens ondernemer Bertil Schaart aan het ‘salarisinfuus’. We hechten aan die vaste baan, al slepen we ons elke dag naar die vreselijke werkplek. Neem ontslag, is Schaart’s advies.
Werk aan een eigen plan – maart 2016

Hoe combineer ik loopbaan en gezin?

Op de bijeenkomst ‘Springend in je werk’ van CNV Connectief Academie – speciaal voor jonge werknemers – werd wel duidelijk dat de dertigers in een spagaat zitten als het gaat om het combineren van loopbaan en gezin.
Reportage ‘Springend in je werk’ – maart 2016

Ter Apel, ‘asielhoofdstad van Nederland’

De afgelopen maanden was de grote stroom vluchtelingen naar Nederland vaak voorpaginanieuws. Hoe is het nu om met vluchtelingen te werken? Ik interviewde voor het CNV-ledenblad MijnVakbond Dick Rottiné en Jan Moorlag (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers in Ter Apel) en Roelof Veldhuis (van de gemeente Alphen aan den Rijn waar vluchtelingen werden opgevangen in de plaatselijke gevangenis).
Opvang van vluchtelingen – maart 2016

“Bij CNV ben ik tot bestemming gekomen”

Vanaf 18 augustus 1985 tot 1 februari 2016 heb ik voor het CNV gewerkt. Hoewel ik niet houd van eindredacteuren die zichzelf op de voorgrond plaatsen, stemde ik in met een afscheidsinterview door mijn collega’s Tiny Romkema en Robien Hali.
Met Hart & Ziel – december 2015