Recente publicaties

Werkgevers en werknemers zijn binnen VBe NL gelijkwaardig

Directeur Leon Vincken van VBe NL blikt in dit interview terug en vooruit. Ondanks corona is hij optimistisch over de toekomst van de branche.
Transparantie, gelijkheid en kwaliteit: “Een gouden formule” – september 2020

Erken het vak van verkeersregelaar

Het is een beroep waar je van alles naar je hoofd geslingerd krijgt. Agressie is dagelijks kost voor verkeersregelaars. Dit moet stoppen aldus Gerrit Wolf (manager bij SEBO).
We leven in een opgefokte samenleving – december 2019

‘Internationale solidariteit is een prachtig werkterrein’

CNV sluit niet alleen cao’s af, maar heeft ook een internationale roeping. Ik interviewde Marit Maij, de nieuwe directeur van CNV Internationaal.
Vrouwen in kledingfabrieken weerbaarder maken – januari 2020

Pensioenakkoord biedt generatieconsensus

Het duurde lang, maar ook hier geldt: onder druk wordt alles vloeibaar. Er is een nieuw pensioenakkoord bereikt tussen kabinet, vakbonden en werkgevers. Volgens voorzitter Semih Eski van CNV Jongeren is het een “evenwichtig akkoord tussen jong en oud”
“Lasten en lusten eerlijk over generaties verdeeld”- september 2019

Groepswonen hét middel tegen eenzaamheid?

Misschien zijn we over enkele jaren gewend aan termen als kangoeroewoningen waar verschillende generaties in één huis wonen. Yvonne Witter van Aedes – vereniging van woningbouworganisaties – is in haar eigen woonplaats betrokken bij de oprichting van een woongemeenschap. Een belangrijk nieuw thema voor vakbond CNV.
Omzien naar elkaar, veiligheid en geborgenheid – april 2019