Over Jan

Mijn naam is Jan Spijk, journalist & tekstschrijver. Mijn specialiteit is het schrijven van teksten voor maatschappelijke organisaties/werkgevers die de wereld beter en duurzamer willen maken. Dat doe ik met beeldende teksten die tot leven komen. In de door mij geschreven interviews, webteksten en artikelen vertellen mensen over hun persoonlijke idealen. Waarom het roer om moet in deze wereld. En hoe dat kan!

Ik kreeg in mijn jeugd wel eens de vraag wat ik later wilde worden. Ik zei dan altijd: “Schrijver!” En zo belandde ik in de journalistiek. Eerst bij het nieuwsblad de OmmBANNERMAGAZINE120-87PXelander Courant in Noord-Groningen, later bij vakbond CNV. Daar werd ik geraakt door de passie waarmee vakbondsmensen de belangen van hun leden behartigen. Ik heb er duizenden artikelen over geschreven voor het ledenblad ‘MijnVakbond’. Diezelfde passie voel ik bij iedereen die armoede bestrijdt, opkomt voor mensenrechten en zich niet neerlegt bij de opwarming van de aarde.

Ik ben ervan overtuigd dat we onze CO2-voetstap moeten en kunnen verminderen. Met mijn journalistieke en tekstuele kwaliteiten wil ik organisaties helpen deze missie zichtbaar te maken. Dat doe ik aan de hand van de kernwaarden Idealistisch, Duurzaam en Betrokken. Ik geloof echt in een betere wereld. Dat zijn mijn drijfveren!

Naast mijn werk is wandelen door de natuur een van mijn hobby’s. Als ik een etappe wandel van bijvoorbeeld het Kustpad besef ik dat we deze prachtige natuur in ons land moeten koesplastic afvalteren en bewaren. In mijn persoonlijk leven probeer ik zo duurzaam mogelijk te leven door geen vlees en vis te eten en alleen met het openbaar vervoer te reizen. Als ik dan mijn zakje plastic in de afvalbak gooi, denk ik wel eens: is dit eigenlijk geen druppel op een gloeiende plaat? Die gedachte duurt nooit lang, want dan schiet me dat spreekwoord te binnen: ‘Verander de wereld en begin bij jezelf!’

In mijn werk ben ik een pietje precies, perfectionistisch en soms ook wat ongeduldig. Ik ben zeker geen vergadertijger, maar ik heb altijd een luisterend oor voor de ander. What you see is what you get.

Zoek je een betrokken tekstschrijver en/of communicatieadviseur? Stuur een mail naar:  janspijk248@gmail.com of bel me op 06 309 23 608